søndag 17. juli 2011

Utekjøkken

Utekjøkken er jo så "inn i tiden", du finner vel ikke et eneste interiør -eller hageblad som ikke har noen sider om praktiske og fancy utekjøkken. Rett utstyr må til, for ikke å snakke om krydderurter lagelig plassert så kokken kan gjøre max ut av råvarer og skaperevne.
Her i huset er det ikke noe behov for et egent utekjøkken, -eller: ihvertfall ikke til meg da.
Det er golferen som griller og stadig gjør sitt beste for å ikke forkulle maten fullstendig, og kjøkken og grill er ikke altfor mange metrene fra hverandre hverken hjemme eller på hytta.

Men småjentene derimot, DE har behov for et utekjøkken ! ;-)
Rett utstyr må til, og bare de kan få røre og vispe litt i vann, trenger de hverken krydderurter eller dyre ingredienser. 
Dermed har selvfølgelig mamman laget et utekjøkken av loppisfunn og hobbyplater. Baksiden er malt med tavlemaling, så når en går lei av å røre og søle, eller må vente på middagsgjestene, kan en tegne litt istedet.

Her har jeg funnet en liten slags kommode på loppis (fra 50-tallet) og et minioverskap i furu. Alt er malt i dus rosa, kommoden har blitt til kjøkkenbenk med påmalte kokeplater, en hundeskål har blitt ofra til oppvaskkum og krana hadde min morfar liggende på hytta. Veggen, som består av to store hobbyplater fra Biltema, har fått småblomstrete tapet, og kjøkkenutstyr har jeg funnet litt her og der.
Overskapet har skyvedører og kosta ikke mange kronene på loppis. Selvfølgelig har vi fine nye knotter ! 

En oppvaskkum må man ha. Vi lagde hull i veggen til krana, så det går faktisk an å helle i vann bak og få ekte vann i vasken! Snakk om lykke!!  ;-)
De søte kjelene fant jeg på en brukthandel i nærheten. Kjøkkenet har også stettglass fra Ikea, boller og slever fra Søsterene Grene og ellers "tiloversutstyr" fra min mormors hyttekjøkken.

Bare å hive seg rundt altså, og med litt innsats og noen småmøbler kan en begeistre kokeglade småjenter i timesvis, absolutt å anbefale!!  :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar